Októberben megkezdtük a tapolcai városi szennyvíztisztító telep rekonstrukciós munkáit a Colas-Alterra Zrt. megbízásából KEHOP program keretében. A kivitelezés során fenntartjuk a meglévő telep folyamatos működését, teljes kapacitását és hatékonyságát. A korábbi széttagolt korszerűtlen technológiát egy kompromisszummentes, új technológiai blokk váltja fel. Az épülő új ContiSeq technológia rendkívül alacsony energiaigényű lesz, magas és stabil tisztítási hatásfokot biztosít változó terhelési körülmények mellett is. Az elfolyó víz egy utószűrőn át jut a Tapolca-patakba, melyre a legszigorúbb előírások vonatkoznak. Új mechanikai előtisztítást követően két párhuzamos ContiSeq™ medence végzi a biológiai tisztítást. Újjá épül a teljes iszapvonal is.

A régi technológiai sor egy részét általános tartalék funkcióval megtartjuk. Az új tisztító vonalra tervezetten jövő tavasszal történik meg az átállás, ezt követően elkezdődik a meglévő , megmaradó teleprész átalakítása is. A próbaüzem indítása 2018 őszére tervezett.Októberben megkezdtük a tapolcai városi szennyvíztisztító telep rekonstrukciós munkáit a Colas-Alterra Zrt. megbízásából KEHOP program keretében. A kivitelezés során fenntartjuk a meglévő telep folyamatos működését, teljes kapacitását és hatékonyságát. A korábbi széttagolt korszerűtlen technológiát egy kompromisszummentes, új technológiai blokk váltja fel. Az épülő új ContiSeq technológia rendkívül alacsony energiaigényű lesz, magas és stabil tisztítási hatásfokot biztosít változó terhelési körülmények mellett is. Az elfolyó víz egy utószűrőn át jut a Tapolca-patakba, melyre a legszigorúbb előírások vonatkoznak. Új mechanikai előtisztítást követően két párhuzamos ContiSeq™ medence végzi a biológiai tisztítást. Újjá épül a teljes iszapvonal is.

A régi technológiai sor egy részét általános tartalék funkcióval megtartjuk. Az új tisztító vonalra tervezetten jövő tavasszal történik meg az átállás, ezt követően elkezdődik a meglévő , megmaradó teleprész átalakítása is. A próbaüzem indítása 2018 őszére tervezett.